Τρι, 16 Απρ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

7.000.000 ευρώ- μόνο- για τη Θεσσαλονίκη ...

5/2/2018
Επιχορήγηση 7 εκατ. ευρώ από τον π/υ του εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπ. Εσωτερικών αποφασίστηκε να δοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα για την υλοποίηση αναπτυξιακών επενδυτικών έργων του.

Από αυτά, 1,7 εκατ. αφορούν το 2018, ενώ τα υπόλοιπα κατανέμονται στα έτη 2019 έως και 2021, όπως αναλυτικά περιγράφεται σε αίτημα του κ. Σκουρλέτη, το οποίο ενέκρινε  ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει ο airetos.gr

Από ρεπορτάζ του airetos.gr προκύπτει πως το ζήτημα εγείρει απορίες μεταξύ των αιρετών, καθώς το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. Υπ.Ες αποτελεί δυνητική πηγή επιχορηγήσεων και για τους 325 Δήμους της Χώρας.
Τη στιγμή που οι επενδυτικοί ΚΑΠ (ΣΑΤΑ) έχουν πια εξανεμιστεί, όλοι οι Δήμαρχοι θα ονειρεύονταν να δουν τις πόλεις τους να επιχορηγούνται με εκατομμύρια από το εθνικό ΠΔΕ, εντάσσοντας τα έργα τους σε ΣΑΕ του ΥπΕσ, γι’ αυτό και όπως ήταν αναμενόμενο συζητούν τη μεθοδολογία επιλογής και ένταξης αναπτυξιακών επενδυτικών έργων στον π/υ του συγκεκριμένου Υπουργείου.

Διευκρινίσειςγια το θέμα έδωσε ο κ. Χαρίτσης. Σύμφωνα με τον Αν.Υπουργό, πρόκειται για έργα «συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία συμμετέχει με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. … Οι πόροι θα διατεθούν για την βελτίωση της προσβασιμότητας της πόλης, για αστικές αναπλάσεις, την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης σε άρτιες σχολικές εγκαταστάσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης που θα πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργικότητας και ασφάλειας, καθώς και για δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και καινοτομίας.»