Παρ, 19 Απρ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Ευάγγελος Παπαγεωργίου, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

13/5/2014
Από το 1981 η Ελλάδα λαμβάνει ανελλιπώς χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής, υπό την μορφή επιδοτήσεων.
Ο λόγος ενίσχυσης της χώρας μας ήταν να προσεγγίσουμε τις αναπτυγμένες χώρες και να φθάσουμε τον μέσο κοινοτικό όρο του Α.Ε.Π.
Όμως, από τότε μέχρι σήμερα συνέβησαν τα εξής παράδοξα πράγματα:
 
1. Ποτέ δεν υπήρχε κεντρικός προγραμματισμός απορρόφησης των κονδυλίων από τα κοινοτικά προγράμματα.
2. Σε πολλές περιπτώσεις οι φορείς υλοποίησης των έργων δεν είχαν ούτε επαρκή επάνδρωση ούτε εξειδικευμένα στελέχη.
3. Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε διασπάθιση και κατασπατάληση των κοινοτικών πόρων.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της τραγελαφικής κατάστασης, που επικράτησε επί δεκαετίες στην χώρα μας, ήταν αφενός μεν να χάσουμε πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησής μας, καθώς πολλά κονδύλια έμειναν αδιάθετα στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφετέρου δε να μην χρησιμοποιηθούν σωστά τα όποια χρήματα έχουμε κατά καιρούς ληφθεί, με συνέπεια όχι μόνο να μην επιτύχουμε τους στόχους μας αλλά ακόμη, σε κάποιες φορές, να καταδικαστούμε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβάσεις του Κοινοτικού Δικαίου και να αναγκαστούμε είτε να πληρώσουμε πρόστιμα είτε να επιστρέψουμε διάφορα ποσά, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
 
Με χαρακτηριστική απουσία
 
Ενώ λοιπόν ως χώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κοινοτικές επιδοτήσεις, θα έπρεπε με τεχνοκράτες και ειδικούς επιστήμονες να έχουμε συνεχή παρουσία στα κοινοτικά όργανα αναφορικά με τη σύνταξη, την κατάρτιση και τον τρόπο υλοποίησης των κοινοτικών προγραμμάτων, δυστυχώς η απουσία μας υπήρξε χαρακτηριστική.
Ακόμα και στον νευραλγικό για την Ελλάδα τομέα του Τουρισμού, οι πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση των αναπτυξιακών προγραμμάτων ανήκουν στους λοιπούς εταίρους μας και όχι σε μας.
 
Αν και έπρεπε να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για την προώθηση τόσο του χειμερινού όσο και του καλοκαιρινού τουρισμού σε όλα τα είδη τους, όπως τον περιηγητικό τουρισμό, τον ορειβατικό, τον καταδυτικό τουρισμό, καθώς επίσης να αναπτύξουμε και άλλες μορφές τουρισμού, όπως τον γαστρονομικό και ιατρικό τουρισμό, τον ιαματικό τουρισμό, τον ψυχοθεραπευτικό και εκπαιδευτικό τουρισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιήγηση στις αρχαιότητες, τον θρησκευτικός τουρισμό κ.λπ., μείναμε σε ευχολόγια και φιλοσοφήματα.
 
Μια ολοκληρωμένη μελέτη
 
Πρόσφατα ολοκλήρωσα με τους συνεργάτες μου δυο προγράμματα διασυνοριακής και διανησιωτικής συνεργασίας μεταξύ όμορων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα παρέδωσα στον Πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο για να τα προωθήσει στις Βρυξέλλες μετά τις εκλογές. Θέλω να ελπίζω ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν θα επιδείξουν μικροψυχία και θα σταθούν αλληλέγγυες στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» για το καλό της χώρας!
Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν στο μέλλον από τους Ευρωβουλευτές μας, έτσι ώστε να ενισχυθούμε ως χώρα αλλά και να βοηθήσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία καταρρέει τα τελευταία χρόνια, λόγω των μνημονίων και της εγκληματικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων.
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι και οι 21 αυριανοί Έλληνες Ευρωβουλευτές θα μπορούσαν με κοινό υπόμνημά τους, υπό την μορφή της έκθεσης δράσης και ανάληψης πρωτοβουλίας, να ζητήσουν την κατάρτιση κοινοτικού προγράμματος για την επιδότηση κατασκευής κατοικιών ΑΜΕΑ ή πολυτέκνων, κάτι που θα ενδιέφερε και θα συσπείρωνε όλους τους Ευρωπαίους.
 
Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας, όχι αυτό της μιζέριας και της κακομοιριάς, αλλά μιας χώρας που είναι ζωντανή, υπερήφανη, πρωτοπόρα και δημιουργική!