Τετ, 24 Απρ 2024
Αρχική  > Τουρισμός - Περιβάλλον  > Αγροτικό- Παραδοσιακά Προϊόντα

Γαλλος δημοσιογραφος ειδικός σε θεματα διατροφης, φιλοξενούμενος από τη Ν.Α Ρεθύμνου

30/10/2009
Στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2009 η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γαλλίας, φιλοξένησε τον κ. Claude Corse, Γάλλο Δημοσιογράφο του περιοδικού ENERGIES, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα σωστής διατροφής, υγείας και ευεξίας.

Ο κ. Claude Corse, ενδιαφέρθηκε να μάθει κατά πόσο η κρητική διατροφή, τα βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας καθώς και ο συνδυασμός τους συμβάλλουν στην υγεία μας, ποιες αρρώστιες βοηθούν να προλάβουμε αλλά και στο ποιος είναι ο ρόλος των αρωματικών βοτάνων και ελαίων στην υγεία και διατροφή των Κρητικών.

Ο Γάλλος Δημοσιογράφος επισκέφτηκε στο Νομό Ρεθύμνου εργαστήριο παραγωγής φύλλου, φάρμα καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων, Μουσείο με ελαιοτριβείο, ενημερώθηκε για τα ευεργετήματα και το ρόλο των αρωματικών βοτάνων στην υγεία και ευεξία του ανθρώπου, ενώ παρακολούθησε Μαγειρική παραδοσιακού φαγητού και Τυροκόμηση σε αγροτουριστικό κατάλυμα του Νομού. Επίσης, δοκίμασε κρητική κουζίνα σε διάφορες παραδοσιακές ταβέρνες.

Τέλος, επισκέφτηκε το SPA γνωστού ξενοδοχείου, προκειμένου να αποκτήσει γνώση για τις εγκαταστάσεις θαλασσοθεραπείας που διαθέτουν ξενοδοχεία του Νομού