Δευ, 01 Ιουλ 2024
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

«Επιχειρούμε Έξω – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με εξωστρεφή προσανατολισμό»

17/4/2021
 Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ι. Τσακίρης υπέγραψε την Παρασκευή 15-4-2021 την  ενδέκατη (11η) τροποποίηση της  Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης «Επιχειρούμε Έξω – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με εξωστρεφή προσανατολισμό» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Η τροποποίηση   αφορά στην δυνατότητα των δικαιούχων να συμμετέχουν και σε ψηφιακές εκθέσεις, με τις ανάλογες επιλέξιμες δαπάνες, στη διαδικασία τροποποιήσεων των στοιχείων της εγκριτικής Απόφασης κ.ά.

Ο ΕΦΕΠΑΕ και οι αρμόδιοι Εταίροι-Περιφερειακές του Μονάδες (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) θα ενημερώσουν ηλεκτρονικά τους Δικαιούχους της Δράσης με σχετική ενημερωτική επιστολή.

Η Δράση ‘’Επιχειρούμε Έξω’’ στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.
H Δημόσια Δαπάνη της Δράσης ανέρχεται σε 53 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Δικαιούχοι της Δράσης είναι Υφιστάμενες Μικρομεσαίες Παραγωγικές- Μεταποιητικές Εξαγωγικές Επιχειρήσεις οι οποίες θα ενισχυθούν για τη συμμετοχή τους σε εμπορικές εκθέσεις του εξωτερικού με ποσοστό επιχορήγησης 50% σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της Δράσης.