Δευ, 29 Απρ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

​​​​Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη «φούντωσε» τη Φλόγα της αγάπης

1/4/2024

Καινούργια παιχνίδια, ρούχα , παπούτσια για τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» καθώς και δωροεπιταγές παρέδωσε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου. Σ’αυτή την εκστρατεία στήριξης της Φλόγας  που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, συνοδοιπόροι ήταν η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής που συγκέντρωσε το ποσό των 630 €, η Διεύθυνση Καθαριότητας με το ποσό των 150 € , η Διεύθυνση Αθλητισμού που συμμετείχε με ρούχα και παπούτσια και εργαζόμενοι του Δήμου. Μέλη του 6ου ΚΑΠΗ και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς  πρόσφεραν καινούργια ρούχα , το 4ο Λύκειο Νίκαιας συμμετείχε με  παιχνίδια και δωροεπιταγές των 30€ και ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας με είδη ένδυσης και υπόδησης. Ουσιαστική ήταν η συμβολή της εθελοντικής ομάδας «Έλα κι εσυ» που κάλυψε  τα ρούχα και τα παπούτσια για τα 40 παιδιά της Φλόγας.

 

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δήλωσε:


«Ο Δήμος μας σε κάθε ευκαιρία φροντίζει και δείχνει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη του ιδιαίτερα σε θέματα παιδιού και οικογένειας. Πριν από ένα μήνα ξεκινήσαμε την εκστρατεία στήριξης για τον Σύλλογο Φλόγα, ένα σύλλογο που παρέχει σημαντική υποστήριξη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο και στις τις οικογένειες τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου και τους φορείς που ανταποκρίθηκαν σ’αυτό το κάλεσμα αγάπης και να δεσμευτώ όπως έχω αποδείξει και στο παρελθόν ότι θα παρέχω κάθε δυνατή στήριξη στο σύλλογο Φλόγα. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η ενότητα για έναν κοινό σκοπό κάνει τη διαφορά και αυτά τα παιδιά με τη δύναμη και την αντοχή που επιδεικνύουν κάθε μέρα είναι πηγή έμπνευσης και θάρρους για όλους μας».

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας δεσμεύτηκε ότι ο σύλλογος και η ΠΟΕ ΟΤΑ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δράσεις της Φλόγας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συλλογή και μεταφορά των ειδών στη Φλόγα βοήθησαν εργαζόμενοι της Καθαριότητας.

 

 

Η πρόεδρος  Δ.Σ του Συλλόγου   «Η  Φλόγα» κα Μαρία Τρυφωνίδη σημειώνει:

 

 «Εκ μέρους των γονιών και των παιδιών της Φλόγας, που τώρα δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη ζωή και την υγεία τους, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, κ. Κωνσταντίνο Μαραγκάκη για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει εκστρατεία στήριξης του Συλλόγου μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Παράλληλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εθελοντική ομάδα “Έλα κι Εσύ”, τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής, τη Δ/νση Καθαριότητας, το 4ο Λύκειο Νίκαιας, τη Δ/νση Αθλητισμού, το 6ο ΚΑΠΗ, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κάθε έναν δημότη ξεχωριστά, που προσέφεραν από το υστέρημά τους  για να στηρίξουν τον αγώνα μας. Η επίσκεψη του Δημάρχου στο "Σπίτι" μας και η προσφορά των ειδών που συγκεντρώθηκαν, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας δίπλα στα παιδιά μας. Όλοι μαζί κρατάμε τη Φλόγα αναμμένη.»